Bugle & Voorzitter

"vanaf 13 jaar begonnen bij de "Beatrix Band"

Gerrit

Lid bij Beatrix Brass vanaf:

Instrument: Bugle

Ik was pas 13 jaar (1964) toen ik bij de Beatrix band begon.

Het eerste instrument was een “trompet” zonder ventielen. Hierop kan je alleen natuurtonen spelen. Les van Ko van der Kolk op zaterdag middag in het Noordse Bosje. De repetitie, voorspelen door Ko en het vervolgens na spelen en uit je hoofd leren.duurde tot zes uur. Ik speelde trompet en later op de jachthoorn, ook zonder ventielen. Ik kan me nog het eerste optreden op Koninginnedag herinneren. Ik was pas drie maanden lid. Het was erg spannend. Optreden bij de burgemeester in Hilversum.

Enkele jaren later kwamen de trompetten met één ventiel en nog later de trompetten met drie ventielen. Beatrix voor de eerste keer naar Kerkrade, ik was erbij. Eerste prijs gewonnen.

Na een geweldige periode bij de vereniging heb ik de vereniging, na negen jaar verlaten. Er moest, in de avond, gestudeerd worden.

In 1984 kwamen er initiatieven om weer muziek te gaan maken. Na de eerste bijeenkomsten, met Gert Slagt en Ko van der Kolk, is Beatrix Brass opgericht door enkele oud-leden van Beatrix. Een tweedehands instrumentarium werd aangeschaft. Ko van der Kolk werd de dirigent.

Na zoveel jaren niet meer gespeeld te hebben was de start best moeilijk. Veel oefenen en muziek leren lezen. Dat hebben we in de loop van de jaren geleerd.

Mijn eerste instrument bij Beatrix Brass was de es-hoorn. Na enkele jaren is de es-hoorn verwisseld voor de bugel. Nu dus al weer vele jaren bij Beatrix Brass actief als muzikant en de laatste jaren ook als voorzitter van het orkest.

Muziek maken is dus al vele jaren een geweldige hobby.

Beatrix Brass footer