Trompet & Muziekcommissie

"vanaf mijn 9e begonnen met muziek maken"

Rob L

Lid bij Beatrix Brass vanaf:

Instrument: Trompet (Bes/Es)

Toen ik 9 jaar was, zeiden mijn ouders dat de kinderen van goede vrienden bij de muziek zaten en of dat niets voor mij zou zijn?

Die familie van goede vrienden zijn bij jullie beter bekend als de Roozendaaltjes. Ik wilde graag trommelen, maar ze hadden liever dat ik "Bass-trompet" ging spelen. Dat ding was me een partij zwaar joh. Maar na enkele maanden kwam er een plekje bij de trompetten vrij. Zo ben ik mijn carriere bij Excelsior in Baarn begonnen. Al snel werd hier uit een fusie "Avant Courier" uit geboren. Die eerste 3 jaar waren erg leuk en spannend.

Door omstandigheden zijn na 3 jaar een groot aantal mensen collectief naar Beatrix over gestapt. Ik kon gelukkig altijd met Henk of Marjan mee poelen (ik had nog geen rijbewijs). De eerste jaren heb ik Mellofoon gespeeld. Man, wat kan je daar op scheuren (ook veel gedaan) !!! Vervolgens via de split naar de lead partij doorgestroomd. In '88 de trip naar Amerika mee geweest en in najaar '90 gestopt.

Tussendoor nog even les gegeven bij Jong Beatrix en toen de overstap naar Brass gewaagd. Geen dag spijt van gehad. Veel minder intensief, maar wel je eigen club en alle bijbehorende gezelligheid. Na Jan van Dijk heb ik het voorzittersstokje enkele jaren overgenomen en inmiddels al weer aan Gerrit Euser overgedragen. In die tijd had ik verzonnen dat we maar een muziekcommissie in het leven moesten roepen en heb mezelf daarvan maar de touwtrekker gemaakt. Tussendoor heb ik nog meegespeeld met een theater uitvoering en heb ik ingevallen bij diverse verenigingen. Momenteel speel ik samen met Fons mee in een gelegenheidsgezelschap WBC (Weesper Blazers Collectief).

Beatrix Brass footer