Petanque & of Jeux de boules

Met een stortbui tussendoor.....

  • zondag 30 juli 2017

Jeux de boule in Lelystad

't kan vriezen en 't kan dooien.

't kan vriezen en het kan dooien, maar spelen zullen we. Enige weken geleden belde Hans Posthouwer ons op, of wij de kampioenschappen Jeux de Boules wat wilde opvrolijken met een gezellige deun. Tja, wat moet je dan? 't is wel eind juli en het gros van de mensen is op vakantie, maar goed. Even inventariseren of we een beetje spelers hebben om een fatsoenlijk concert te kunnen geven en wat denk je, ja hoor, we zaten met een bijna vol corps vanmiddag.

Om 12:30 zouden we beginnen omdat de mensen dan gaan verzamelen. Even een de ja vu van agelopen koninbgsdag, maar die was al snel vergeten. Het terras heeft vol gezeten en het publiek genoot zichtbaar. 

Om 13:00 uur begon de competitie en hadden wij even tijd om op adem te komen. Hierna werd tijdens de lunch nog een deel door ons gespeeld, waarbij een korte onderbreking dankzij onze weer goden. Met bakken kwam het uit de lucht, maar dat mocht de pret niet drukken. Na even gezellig meezingen onder het afdak hebben we na tien minuten het concert kunnen afronden terwijl de sporters weer aan de tweede ronden begonnen.

Het was een gezellige afsluiting van dit seizoen en een ieder gaat nu genieten van zijn welverdiende vakantie. Wel kort, want 22 augustus gaan we weer aan de slag en 30 augustus staat ons eerst volgende optreden in paleis Soestdijk al weer op het programma.

Geniet er van en tot snel !
Beatrix Brass footer